Jitrocelový sirup se slézem

Každým rokem vyrábíme s dětmi sirup proti kašli a nachlazení. Počítám, že to každý zná, ale kdyby ne…

Větší část tvoří Jitrocel, přidávám ale i Mateřídoušku a Sléz. Volně skládám – vrstvím do sklenice a prosypávám cukrem. Když je sklenice plná, zakopu na 3 týdny na stinném místě do země a označím kolíkem, abych pak za 3 týdny nekrtčila jinde. :-Vyklopím do velkého cedníku vyloženého látkovou plenkou a řádně vymačkám. Škoda každé kapičky. Poté sleji do skleniček  (používám z tmavého skla po 200ml – koupíte volně v lékárně) a do hrdla sklenky kápnu trošku slivovice. Je to pojistka, že se sirup nezkazí.  A opravdu vydrží celou zimu až do jarních dnů. 


Skladuji v komoře u ostatních pokladů z léta . Zkuste ho také!






Líbil se vám můj článek? Sdílejte jej.

Mohlo by se vám také líbit… 

Zanechte první komentář